Your browser does not support JavaScriptskip to main content skip to main menu skip to cookiewall

Rijnstate Vriendenfonds ontvangt 26.385 euro van Sonsbeek Open 2019

  1. Rijnstate Vriendenfonds
  2. Nieuws
  3. Rijnstate Vriendenfonds ontvangt 26.385 e...
Vrouw en kind | 6 september 2019

Vandaag vond in het Sonsbeek Park in Arnhem de 16e editie van het Stellicher Sonsbeek Open plaats; een jaarlijks terugkerend fundraising evenement dat door JCI Arnhem wordt georganiseerd. Dit jaar was het Rijnstate Vriendenfonds hét goede doel! Het golftoernooi bracht maar liefst 26.385 euro op, bestemd voor een nieuwe, interactieve speelruimte in het Centrum voor Vrouw en Kind van Rijnstate.

Afleiding door interactieve lichtmuur

Kinderen die in het ziekenhuis terecht komen, zijn vaak een beetje gespannen voor hun verblijf in het ziekenhuis. Met een interactieve speelruimte kan er een leuker en aangenamer verblijf voor jonge patiëntjes in het ziekenhuis gecreëerd worden. Kinderen kunnen in deze interactieve speelruimte op een fijne en innovatieve manier spelen en daardoor even hun zenuwen en de ziekenhuisomgeving vergeten.

In de speelruimte wordt onder andere plaatsgemaakt voor een interactieve lichtmuur met honderden LED lichtjes, die elk individueel reageren op aanraking. Het systeem biedt leuke en uitdagende activiteiten gericht op samen spelen, bewegen en leren. Een welkome afleiding, waardoor onze patiëntjes weer even gewoon kind kunnen zijn.

Het project kan worden gerealiseerd dankzij de organisatie van Stellicher Sonsbeek Open 2019, JCI Arnhem, alle deelnemers en sponsoren van Sonsbeek Open 2019 en een fantastisch team van vrijwilligers van Rijnstate. Heel veel dank daarvoor!

     Terug naar nieuwsoverzicht
Wil jij ook bijdragen aan betere zorg


Rijnstate hartje
Rijnstate hartje